Blocurile C si D din cartierul Istru vor fi demolate

Blocurile C si D din cartierul Istru vor fi demolate

În şedinţa extraordinară a Consiliului Local de marţi, al doilea punct de pe ordinea de zi a vizat aprobarea demolării clădirilor Camin C şi D din cartierul Istru. Având în vedere faptul că cele două clădiri se află în administrarea Primăriei Municipiului Giurgiu şi sunt intr-o stare avansată de degradare (motiv pentru care au avut loc şi evacuările) s-a dispus expertizarea tehnică a acestora. Din rapoarte a reieşit că cele două clădiri prezintă degradări structurale majore, catalogate ca fiind în clasa de risc seismic Clasa Rs I-II, fiind totodată în pericol şi la alte fenomene meteo extreme, punând astfel în pericol vieţile locatarilor.
Astfel, proiectul de hotărâre care făcea referire la demolarea celor două cămine din cartierul Istru a trecut de votul consilierilor locali.
În prezent, în Căminul C, mai locuiesc 3 familii, cărora municipalitatea le va găsi în cel mai scurt timp locuinţe în Blocul D sau în alte zone ale oraşului unde mai sunt locuinţe disponibile. După evacuarea celor 3 familii din Căminul C, municipalitatea va începe procedeul de licitaţie în vederea demolării. O altă măsură care va fi luată de administraţia locală este înştiinţarea locatarilor despre faptul că Blocul D prezintă un risc seismic destul de ridicat şi că urmează să i se pună bulina roşie. În acest fel, edilul şef crede că până la sfârşitul lunii octombrie 2014, după inventarierea tuturor familiilor din cele două cămine, în Blocul D vor rămâne doar persoanele care au drept de şedere, iar ceilalţi vor avea posibilitatea să se îndrepte către locurile natale.
Municipalitatea, estimează că în vara anului 2015, vor fi evacuate şi familiile din Blocul D care urmează, deasemenea, să fie demolat până la sfârţitul anului viitor.
Administraţia locală are în vedere depunerea a două proiecte cu finanţare europeană sau naţională pentru construirea de locuinţe sociale pe locul blocurilor C şi D care vor fi demolate.

Ultima modificare: 10.09.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Sedinta extraordinara pentru depunerea unor proiecte

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.